Venlo GreenPark sociaal groen onderhouden

In april heeft Venlo GreenPark het onderhoud van het voormalig Floriade-terrein aan Noord-Limburgs Groen BV (NLG) gegund. NLG is trots op het parkachtige landschap dat het voormalig Floriade-terrein rijk is. NLG is erg gedreven om de gewenste beeldkwaliteit van al het groen op het terrein te bereiken en te behouden. Dit doet NLG met teams die bestaan uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en met langdurig werkelozen. Deze samenwerking komt voort uit het project ‘Greenport Hub naar werk’.

Het project ‘Greenport Hub naar werk’ ging van start op 1 mei voor een periode van ruim twee jaar. De gemeenten Venlo, Horst aan de Maas en Peel en Maas selecteren drie keer per jaar een ploeg die bestaat uit mensen met een Wajong of WW-uitkering, en die graag willen werken in het groen. NLG gaat hen begeleiden.

Samen de slaagkans vergroten

Ondanks de economische crisis is er in de regio Venlo nog volop werk in de groene sector. Veel van het werk kan volgens wethouder Birgit op de Laak van de gemeente Horst aan de Maas gedaan worden door langdurig werklozen en/of inwoners met een arbeidsbeperking: “Tot nog toe slagen we er slechts mondjesmaat in om dit te realiseren”, zegt de wethouder. “Een goede match tussen vraag en aanbod blijkt in de praktijk weerbarstiger te zijn.’’

“De ervaring van onze gemeente is dat de verwachtingen niet op elkaar aansluiten”, vertelt wethouder Op de Laak. “Als gemeente denken we goede kandidaten te hebben, maar in de praktijk blijkt dat dan toch tegen te vallen. Er moet dus iets anders gebeuren om de slaagkans te vergroten. Samen met Citaverde hebben we als gemeente Horst aan de Maas hiervoor een idee ontwikkeld. Aan de hand van dit idee is het project ‘Dé Greenport Hub naar werk’ geboren.”

Springplank naar werken in de groene sector

Elke ploeg binnen dit project krijgt een basisopleiding van Citaverde College op het voormalige Floriadeterrein. Daarnaast gaat elke ploeg onder begeleiding van een voorman van NLG op het terrein aan het werk. “We zijn erg content dat Venlo GreenPark onze ideeën, inzet en resultaten in het begeleiden en laten doorstromen van mensen met een WW of Wajang uitkering  waardeert door ons deze opdracht te gunnen”, vertelt Bart Jonkers, aandeelhouder van NLG. “De groenvoorziening is bij uitstek een sector waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. NLG zet zich hier graag voor in.”

NLG zorgt ervoor dat elke ploeg de beeldkwaliteit behaalt die het bestek voorschrijft. “Wij hebben er het volle vertrouwen in dat de vereiste beeldkwaliteit wordt bereikt, werknemers de grondbeginselen van het groenvak leren en uiteindelijk zoveel bagage meekrijgen dat doorstroming naar een volwaardige vakopleiding en werk mogelijk wordt”, vertelt Nick Drijfhout van Hooff, aandeelhouder van NLG.

Bron: citaverde.nl

Laatste berichten

Opleiding Praktijkverklaring MBO op NLG wijze

  Sinds vorig jaar oktober hebben we op onze eigen ‘NLG wijze’ deelgenomen aan de…

Opvallend hoog niveau

Zeven leerlingen van Praktijkonderwijs Wildveld in Venlo slaagden glansrijk voor de cursus groen. Sinds 2018…

Najaarsactie: Gezond & Groen, kleine moeite om te doen!

Zullen we samen investeren in jouw groene en gezonde buitenruimte ? 20% KORTING voor de…

Deel deze pagina

Meer weten?

Benieuwd hoe wij uw buitenruimte kunnen versterken? Neem dan gerust contact op!