Groene parel in Limburgs logistieke hotspot

In 2012 vond de Floriade plaats in Venlo. Een prachtige wereldtuinexpositie die meer dan 2 miljoen bezoekers trok. Dankzij inspanningen van o.m. Noord-Limburgs Groen is het terrein als uniek groen bedrijvenpark behouden én is het nu een unieke, sociale opleidingslocatie.

Na de Floriade bleek dat er geen budget meer was voor het onderhoud van het bedrijventerrein en campusterrein in de staat waarin de Floriade het achter liet. Development Company Greenport Venlo (DCGV) kampte met de vraag hoe het terrein toch behouden kon blijven voor de toekomst. En dan in een versoberde opzet, zodat de beheerkosten binnen budget zouden zijn.

Noord-Limburgs Groen sloeg de handen ineen met Citaverde, de regiogemeenten en greenpark Venlo. “Samen hebben we het ‘HUB naar werk’ project gerealiseerd waarin we inwoners met een uitkering of afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk zetten. Ze krijgen training en praktische opdrachten om weer nieuw ritme op te bouwen om de vervolgstap naar werk te kunnen maken.”

Unieke, sociale opleidingslocatie

Noord-Limburgs Groen heeft na dit project op eigen kracht instroom van nieuwe medewerkers gerealiseerd voor het onderhoud. Zo verwerven tot op de dag van vandaag diverse kandidaten een baan bij het groenbedrijf of partners. Ook krijgen stagiaires van het speciaal onderwijs er de kans om praktijkervaring op te doen. Het campusterrein van de Floriade is hiermee ingezet als unieke, sociale opleidingslocatie.