Greenpark Venlo het hele jaar netjes dankzij serviceteam

Greenpark Venlo was in 2012 het toneel voor de Floriade. Na afloop werd een partner gezocht voor het groenonderhoud. Noord-Limburgs Groen ontwikkelde een unieke, sociale werklocatie. Dagelijks zorgt een team enthousiaste groenmedewerkers ervoor dat het park altijd netjes is.

Het aantal vierkante meters groen is nauwelijks te tellen op Greenpark Venlo. Een statisch contract met een werkprogramma, aantal vierkante meters en eenheidsprijzen werkt niet voor een terrein als dit. Het team van Noord Limburgs Groen kwamen met een passende oplossing.

“We hebben een mooi team samengesteld dat zich inspant om het park het hele jaar netjes te houden. Ze zijn toegewijd aan hun taak. En spelen graag in op speciale wensen van de beheerder van het park , zoals bijvoorbeeld voorbereidingen voor evenementen of open dagen.”

De eerste stap naar betaald werk

Voor alle nieuwe medewerkers van Noord-Limburgs Groen vormt Greenpark Venlo nu de eerste stap naar betaald werk. In het serviceteam werken medewerkers die een steuntje in de rug nodig hebben om te werken. Dat kan tijdelijk of langdurig het geval zijn. Ook leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs vinden er een mooie stageplaats.

Er is volgens Vercoulen ‘een leuke mix ontstaan van enthousiaste medewerkers die de rust en ruimte in het Greenpark nodig hebben om werkervaring op te doen.’