Noord-Limburgs Groen is Vriend van de Floriade

Vanaf het eerste moment is Noord-Limburgs Groen Vriend van de Floriade. Wij zien onszelf als een echte vriend, door dik en dun. Wij hebben een gestage groei gezien van de vriendengroep, en de bijeenkomsten worden steeds drukker bezocht.

Eén van onze activiteiten als Vriend is de aanplant van het Vriendenbos. Iedere deelnemer sponsort in dit bos een fruitboom die voorzien wordt van een naambordje. Noord-Limburgs Groen adopteerde de Prunus ‘Grosse Grüne Reine Claude’. Dit is een pruimenboom, hij staat direct langs het pad in het midden van het Vriendenbos.

De eerste boom in het Vriendenbos werd onder grote belangstelling geplant.  Paul Beck, directeur van de Floriade, vulde samen met een sponsor het plantgat aan. De aanplant van alle overige 100 fruitbomen in heel zware maten werd aansluitend uitgevoerd.

Keltische bomencirkel
In het Vriendenbos is ook een Keltische bomencirkel met 21 verschillende bomen aangeplant. Deze bomencirkel dient als een bomenhoroscoop. Iedereen wordt volgens de oude Kelten met zijn geboortedatum  verbonden aan een bepaalde soort boom. De soort boom waaraan je gekoppeld bent zegt vervolgens iets over bepaalde karaktertrekken die je hebt.


Disclaimer