Vaste beplanting Relax and Heal

Noord-Limburgs Groen is al heel snel bij de aanleg van de Floriade betrokken geraakt. Een van de eerste aanvragen betrof de aanleg van het themaveld  Relax and Heal.

In het voorjaar van 2008 zijn door Noord-Limburgs Groen 200 Robinia’s in vele variëteiten aangeplant. Voor de dendrologen onder ons een mooie test om deze te herkennen.  De bomen zijn de dragers van het ontwerp en moesten als eerst geplant worden.  De groei is buitengewoon en de Robinia’s geven het gebied al een volwassen beeld.

Al is het daar niet bij gebleven. Een groot aantal solitair struiken omringd door grote groepen vaste planten zijn gevolgd. Met name de aanleg van de vaste plantenborders deed een extra beroep op de uitvoering. In zeer strak plantschema’s en een ruitennetwerk van 1x1 meter, betekende een invulling op de centimeter. Het resultaat mag er zijn. Goed doordachte plantcombinaties geven nu na twee seizoenen een heel mooi effect.

Vaste beplanting aangelegd in 2009
In het voorjaar van 2009 heeft Noord-Limburgs Groen in opdracht van Duoflora 22.000 vaste planten geplant in het themaveld Relax and Heal. Copin tuin- en landschapsarchitecten uit Utrecht tekenden voor het beplantingsplan. Beplantingsdeskundigen hielpen onze medewerkers op weg met de juiste manier van aanpak. De planten zijn ter beschikking gesteld door de Vereniging van Vaste plantenkwekers.

Het grond- en plantwerk, de bemesting en het leggen van druppelleidingen werden verricht door medewerkers van Herman Vaessen, BTL Venray, Jonkers hoveniers, NLW en WAA. Het in het oog springende resultaat is een bodembekkende borderbeplanting met solitairen en groepen vaste planten, die elkaar afwisselen in bloei en verschillend zijn van textuur.


Disclaimer