TRI ontwerpwedstrijd schooltuin

Ontwerpwedstrijd schooltuin

De Floriade riep begin 2011 basisscholen op om een ontwerp te maken voor de ultieme schooltuin. Basisschoolklassen uit heel Nederland en het Duitse Nordrhein Westfahlen streden om de hoofdprijs: een eigen tuin op het Floriadeterrein en toegangskaarten voor Floriade 2012. Het Floriadeterrein kent vijf verschillende thema’s, voor kinderen vertaald in de vijf werelden van de tuinbouw. Voor de School Battle 2011 konden schoolklassen van groep 5 t/m 8 voor elke wereld een tuinontwerp inzenden.

Basisschool Kameleon in Grubbenvorst won met een ontwerp voor de Wereld van Theater & Culturen, de School met de Bijbel in Venlo had het beste ontwerp voor de Wereld van Wonen en Leven, de Hertog Reinoudschool in Venlo had de mooiste schooltuin voor de Wereld van Gezondheid en Genieten ontworpen. In Duitsland viel de Lambertusschule in Breyell in de prijzen voor de Wereld van Toekomst en Ontdekken, Basisschool de Boomhut in Arnhem had ten slotte het beste schooltuinontwerp voor de Wereld van Energie & Handel.

Noord-Limburgs Groen
De winnende ontwerpen van de schooltuinwedstrijd zullen om beurten op het Floriadepark worden gerealiseerd door TRI Groei in Groen Zuid-Nederland. TRI Groen heeft het winnende ontwerp van de schoolbattle aangelegd op het themaveld Education & Innovation, genaamd Choices. Noord-Limburgs Groen heeft diverse leerlingen van TRI in dienst en heeft met diverse sponsoringen een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze Floriade-inzending.

BTL Advies heeft meegeholpen aan de totstandkoming van het ontwerp. Leerlingen van BTL hebben het ontwerp gemaakt en BTL Advies heeft hen hierbij voorzien van praktische tips en advies. De tuinontwerpers van Jonkers hoveniers en Herman Vaessen hebben elk twee ontwerpen van kinderen omgezet naar werkelijk te realiseren tuinen van 5x5 meter. Deze 5 tuinen worden gedurende het Floriade-seizoen binnen de inzending van TRI aangelegd door leerlingen. Noord-Limburgs Groen heeft ook grondwerk verricht bij de aanleg van de projecten.

Winnend tuinontwerp Choices
Iedereen moet in de toekomst keuzes maken en iedereen heeft ook al bepaalde keuzes gemaakt. Het winnende tuintontwerp Choices past ook goed bij TRI Groen. Enerzijds kan de inzending appelleren aan de persoonlijke ervaring met beroepskeuzes die iedere bezoeker heeft of gaat hebben; anderzijds wil TRI Groen met deze inzending laten zien hoe verassend veel keuzes er bestaan binnen groene beroepen. De invulling van het thema met verschillende routes die de bezoeker zelf kan bepalen door bepaalde keuzes die ze maken, staat garant voor telkens weer een unieke ervaring.


Disclaimer