Rozentuin naast de World Show Stage

Aan de voet van de kabelbaan ligt de indrukwekkende Rozentuin. Het is een park dat altijd in bloei staat. De felle kleuren rood, roze, groen en geel overheersen. De Rozentuin is een heerlijke plek om tot rust te komen in het bruisende spektakel van World Show Stage.

Deze inzending is gerealiseerd door Noord-Limburgs Groen. Wanneer Floriade-bezoekers vanuit de kabelbaan omlaag kijken naar de Rozentuin zien zij de vorm van een modern schilderij. De tuin bevat ruim veertig verschillende soorten rozen. De rozen zijn ter beschikking gesteld door de NBvB-cultuurgroep van rozen en rozenonderstammen.

Dubbel genieten
In het ontwerp van John Boon (Arcadis) zijn voornamelijk geoculeerde en gezonde rozen gebruikt, waaronder Toprozen en/of ADR-rozen. Het 'schilderij' bestaat uit felle, contrasterende kleuren; witte rozen komen er daarom niet in voor. Rond de zitplaatsen heeft Noord-Limburgs Groen heerlijk geurende rozen geplant. Dat is dubbel genieten dus!

De rozentuin is aangelegd met sierlijke stalen strips die de ronde organische vormen zeer goed weergeven, vooral ook vanaf de kabelbaan. De stalen strips zijn verwerkt in een halfverharding van rode steenslag in nidagravel platen zodat de tuin ook zeer goed toegankelijk is voor minder valide bezoekers van de Floriade. De tuin is rondom opgesloten door een heesterbeplanting van seringen en vlinderstruiken en afgesloten met mooie haagbeuk-hagen.

Voorjaar 2012
In het voorjaar van 2012 komt een prachtig assortiment bloembollen tot bloei in de strakke gazons van de rozentuin en in de zomer zullen weelderige Blauwe regen klimplanten over de pergola’s van gegalvaniseerd staal groeien.


Disclaimer