Environment - Allee van de Tuinculturen - Kantoortuin Smart Garden Facility

Op het themaveld Environment staat wonen en werken in het groen centraal. Een prominente plek krijgt de Allee van de Tuinculturen: een laan met 124 zeer bijzondere boomsoorten met hieromheen vijftien tuinen die elk een eigen interpretatie geven aan de kantoortuin anno 2012. Drie van deze tuinen worden of zijn aangelegd door Noord-Limburgs Groen, waaronder de kantoortuin Smart Garden facility.

In haar prijswinnend kantoortuinconcept ‘Smart garden Facility’ zet Bureau Maris Landschapsontwerp en Techniek de kantoortuin anno 2012 neer als een Smartphone. De tuin wordt gerealiseerd door Noord-Limburgs Groen en bestaat uit betonnen heipalen in een strak gazon waarop een 6-tal smartboxen zijn geplaatst. De smartboxen kunnen geopend worden met behulp van een smartphone, vervolgens kan de bezoeker met de inhoud relaxen, sport en spel beleven of een ander tijdverdrijf kiezen om het hectische leven even te vergeten. Ongetwijfeld wordt Smart Garden Facility een druk bezochte tuin tijdens de Floriade 2012 waarin de grenzen tussen werk en privé vervagen.

Opladen als lichaam en geest er behoefte aan heeft
Bureau Maris Landschapsontwerp en Techniek: “We werken acht uur per dag, maar onze dagindeling is niet meer van 'nine-to-five'. We nemen werk mee naar huis of richten onze werkplek huiselijk in. We zijn gewend geraakt aan het multitasken, waardoor de grens tussen werk en privé vervaagd. Maar wat als ik even pauze wil? Wat als ik per direct een onderbreking wil inlassen? Opladen als lichaam en geest daar behoefte aan hebben?”


Disclaimer