Environment - Allee van de Tuinculturen - Kantoortuin Bomen tijdens werk

Op het themaveld Environment staat wonen en werken in het groen centraal. Een prominente plek krijgt de Allee van de Tuinculturen: een laan met 124 zeer bijzondere boomsoorten met hieromheen vijftien tuinen die elk een eigen interpretatie geven aan de kantoortuin anno 2012. Drie van deze tuinen worden of zijn aangelegd door Noord-Limburgs Groen, waaronder de kantoortuin ‘Bomen tijdens werk’.

Plan 10 tuindesign, Buro Diep tuinontwerp en Burokoek zijn de ontwerpers van de kantoortuin ‘Bomen tijdens werk’. Het woord 'bomen' hebben zij zowel letterlijk als figuurlijk verwerkt in deze tuin.

Bomen tijdens werk kan betekenen je tijd met anderen in een rustgevende omgeving doorbrengt om te komen tot nog betere ideeën. Maar, het kan ook betekenen; heerlijk alleen relaxen in een natuurlijke omgeving om na te denken over je eigen creatieve ideeën.

Letterlijk zit je in deze kantoortuin ook echt op 'bomen' omdat paden en zitgedeelten gemaakt zijn van halve boomstammen. Zelfs de zitbanken zijn van natuurlijke boomstammen gezaagd en ook de traptredes in de tuin bestaan uit boomstammen.

Verder wordt de tuin omzoomd door strakke Ligusterblokhagen en zie je hier en daar een afdekking van gegalvaniseerd staal. Door de dieptewerking in de tuin kun je 'verstopt' gaan zitten, maar als je gaat staan en over de Liguster heen kijkt, blijft de hele omgeving voor jou wel zichtbaar.


Disclaimer