Green M2

Op het themaveld Green Engine is tijdens de Floriade de Duurzame Tuin van NL Label te bezoeken. Noord-Limburgs Groen heeft geassisteerd bij het grondwerk voor deze prachtige inzending. Green M2 laat zien hoe je duurzame tuinen kunt vormgeven en inrichten. De tuin van 1.000 m2 is een weerspiegeling van het dagelijks leven en omvat de 4 thema's wonen, werken, privé en 'cityfarming'.

Voor elk van de 4 thema's zijn tal van nieuwe producten en toepassingen bedacht. In Wonen komt bijvoorbeeld een carport met een dak van solarpanelen te staan dat dient als oplaadpunt voor een elektrische auto. Bij het thema Cityfarming staat een groot eetbaar tuinhuis met zonnepanelen, groentes en kruiden op het dak en er is een presentatie over NL label. Voor het segment Werken is onder meer een buitenkantoor bedacht met zonnecollectoren en er is een alternatieve manier van regenwateropvang en –zuivering te zien.

In de tuin worden ook tal van duurzame beplantingsmogelijkheden getoond en er wordt een paviljoen gerealiseerd waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de toegepaste materialen. De tuin is gerealiseerd door Green M2 (Nico Wissink) in samenwerking met Lodewijk Hoekstra (bekend van Eigen huis en tuin).

 

 


Disclaimer