China

Met 1.500 m2 oppervlak heeft China de grootste buitenlandse inzending van de Floriade. De inzending is een replica van een van de tuinen van Suzhou, een populaire bezienswaardigheid. De traditioneel Chinese bouwstijl, lotussen en andere voor het land typische bloemen, planten en bomen en enorme vijverpartijen kenmerken de omgeving van dit prachtige paviljoen. Noord-Limburgs Groen kreeg opdracht het grondwerk van de tuin te realiseren en circa 41 grote bomen en solitaire struiken met een hoogte van 4 tot 8 meter te planten. Eind december werd deze klus in 4 dagen geklaard.

Met een grote telescoopkraan werden de 41 grote bomen en struiken rechtstandig in de tuin gehesen, waarbij, onder toeziend oog van ontwerper Niek Roozen, de exacte plantlocaties met enorme precisie bepaald werden. Gebr. Van den Berk uit St. Oedenrode, eveneens een inzender van de Floriade, tekende voor de levering van de prachtige beplanting.

Medio maart wordt de laatste hand gelegd aan deze Chinese inzending met een prachtig authentiek Chinees paviljoen in het midden en een Chinese vijver er rond omheen. Eeuwenoude tradities en nieuwe innovaties in de Chinese tuinbouw staan in de tuin en de bouwwerken centraal.

De inzending is ontworpen en wordt gebouwd door de Nita Design Group. In de Nita Design Group participeren het landschapsarchitectenbureau Niek Roozen, bureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) en het bureau van de Chinese architect Zhu Shengxuan. Nita Design Group heeft op vele wereldtuinbouwtentoonstellingen en Europese parken haar ontwerpcreaties getoond en heeft kantoren in onder ander Amsterdam en Shanghai.


Disclaimer