Environment - Bliksemflitsen

In opdracht van Duoflora plantte Noord-Limburg Groen in het voorjaar van 2009 ‘Bliksemflitsen’ op het Floriade-terrein Environment. Copijn tuin- en landschapsarchitecten tekenden voor het beplantingsplan. De 9000 planten zijn ter beschikking gesteld door de Vereniging van Vasteplantenkwekers.

Bij de realisatie van de borders kwam het aan op uiterste nauwkeurigheid. Er werd een raster van touwtjes over de plantvakken gespannen met een afmeting van 1x1 meter. Aan de hand van dit raster werden de planten uitgelegd en geplant. Het resultaat is een zeer uitbundige en afwisselende begroeiing.

De werkzaamheden behelsden naast het plantwerk ook grondbewerking, bemesting en het leggen van druppelleidingen. De plantvakken werden afgewerkt met een laag bladmulch. Deze bladmulch zorgt voor het verbeteren van het organische stofgehalte in de grond. Het aanwezige bodemleven zorgt voor menging met de ondergrond. Gezien de snelle groei van de planten, voelen zij zich goed thuis op het Floriade-terrein.

Werknemers van BTL Venray, Herman Vaessen, Jonkers hoveniers, NLW buitenbeheer en WAA leer-werk verzorgden de complete aanleg namens Noord-Limburgs Groen.


Disclaimer