Het ontstaan

In 2006 slaan drie hoveniers uit Noord-Limburg de handen ineen. BTL Venray BV, Herman Vaessen Tuin Boom Groen uit Maasbree en Jonkers Hoveniers uit Venlo richten samen Noord-Limburgs Groen op. Het bedrijf verzorgt groenopdrachten vanuit de regionale werkvoorzieningen NLW, WAA en INTOS.

Floriade 2012

De samenwerking gaat zo goed dat Noord-Limburgs Groen zich inschrijft voor de realisatie van Floriade 2012 in Venlo. In de aanbesteding overtuigt het jonge bedrijf met zijn regionale en sociale verhaal. Het droomproject wordt binnengehaald.

Greenport HUB naar werk

Na Floriade 2012 investeert Noord-Limburgs Groen steeds nadrukkelijker in sociaal maatschappelijke projecten. Het ontwikkelt onder meer ‘Greenport HUB naar werk’. Een project op het voormalige Floriade terrein waarvoor het bedrijf samenwerkt met Citaverde opleiding, de gemeente Venlo, Venray, Horst aan de Maas en Development Company Greenport Venlo.

Van uitkering naar betaald werk

In het bijzondere groenproject in Venlo krijgen mensen vanuit een uitkeringspositie de kans om werkritme op te doen. Ze kunnen er vaardigheden ontwikkelen en erkende certificaten behalen. En zo uiteindelijk hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Het blijkt een succes in de praktijk: Ruim 60% van de totale deelnemers (ruim 100 in 2016) stroomt uit naar betaald werk!

Overname en nieuwe locatie

Begin 2017 neemt Noord-Limburgs Groen een deel van de groenvoorziening van WAA groep over. Dertien WAA-groep medewerkers krijgen hierdoor een volwaardige baan bij Noord-Limburgs Groen, dat kort daarna verhuist naar Blerick. Vanuit de nieuwe hoofdlocatie werkt de groenvoorziener aan alle toekomstige ambities.

Prestatieladder Sociaal Ondernemen

Voor de constante inspanningen als sociale groenvoorziener heeft Noord-Limburgs Groen in 2018 de hoogst haalbare score op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen behaald. (Trede 3 en ABW 30+). Een erkenning waarvan ook klanten meeprofiteren. Hun MVO-waarde stijgt immers aantoonbaar bij samenwerking met Noord-Limburgs Groen.

Meer weten?

Benieuwd hoe wij uw buitenruimte kunnen versterken? Neem dan gerust contact op!