Opleiding Praktijkverklaring MBO op NLG wijze

Sinds vorig jaar oktober hebben we op onze eigen ‘NLG wijze’ deelgenomen aan de pilot MBO praktijkleerroute oftewel praktijkverklaring. In deze leerroute hebben we samen met Citaverde opleidingen (Yuverta) een praktisch lesprogramma samengesteld voor onze hoveniers gebaseerd op MBO niveau Assistent plan en groene leefomgeving.

Afgelopen donderdag hadden we bezoek van Caroline Tebbens, Erie Loman en Linda Houtappels van het Leerwerkloket en de gemeente Venlo. Ze waren erg geïnteresseerd om te ervaren hoe NLG dit programma aangepakt heeft.  Bijzonder in onze aanpak is, naast onze dagelijkse focus op leren en werken, een aparte 2 wekelijkse trainingsdag voor de drie deelnemers Daniël, Paul en Kevin. Deze trainingsdagen zijn geheel verzorgd en voorbereid door onze eigen sociaal hovenier Frank.

Een goede lesopbouw en instructie is een vak apart en daarom werd Frank ook getraind in het nog beter geven van de praktijklessen. Deze individuele coaching werd verzorgd door Dré Godding van Onderwijsgroep Buitengewoon. Frank werd na lovende woorden van Dré Godding en Rob Vercoulen (NLG) beloond met een certificaat.

Geweldige prestatie Frank!

Onze hoveniers ronden het programma over twee weken af, zij ontvangen dan na de zomervakantie ook hun certificaat. We kijken nu al terug op een heel waardevolle leerervaring voor iedereen. De ervaringen die we opgedaan hebben bouwen we verder uit in onze eigen maatwerk groenopleiding.

Laatste berichten

Opvallend hoog niveau

Zeven leerlingen van Praktijkonderwijs Wildveld in Venlo slaagden glansrijk voor de cursus groen. Sinds 2018…

Najaarsactie: Gezond & Groen, kleine moeite om te doen!

Zullen we samen investeren in jouw groene en gezonde buitenruimte ? 20% KORTING voor de…

Geslaagd!

Tussen de feestdagen door hebben onze voormannen, projectleider en bedrijfsleider de HARRIE training allemaal met…

Laatste project

Deel deze pagina

Meer weten?

Benieuwd hoe wij uw buitenruimte kunnen versterken? Neem dan gerust contact op!