het ontstaan van NLG

BTL Venray BV, Herman Vaessen Tuin Boom Groen uit Maasbree en Jonkers hoveniers uit Venlo slaan in 2006 de handen ineen met de werkvoorzieningsschappen NLW, WAA en INTOS. Onder de naam Noord Limburgs Groen (NLG) hadden wij één doel: Regionaal en sociaal samenwerken om zo te helpen Floriade 2012 te realiseren.

Na dit succesvolle evenement ging de samenwerking verder. Niet alleen in het realiseren van projecten in de aanleg en het onderhoud van de buitenruimte en de verdere samenwerking met de werkvoorzieningen, maar ook door het opzetten van sociaal maatschappelijke projecten die erop gericht zijn om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om het werken in het groen als “middel” in te zetten om vaardigheden te ontwikkelen die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Samen met Citaverde opleiding, de gemeente Venlo, Horst aan de Maas en Development Company Greenport Venlo (DCGV) ontwikkelde we de “Greenport HUB naar werk”. Een bijzonder project dat het mogelijk maakt dat het voormalig Floriade terrein er na de Floriade nog steeds keurig verzorgd bij ligt én tegelijkertijd mensen vanuit een uitkeringssituatie een mogelijkheid biedt om werkritme op te bouwen, ervaring op te doen in het groene vakgebied én een aantal erkende certificaten, waaronder VCA, te behalen. Ruim 60% van de totale deelnemers (ruim 100 in 2016) stroomde uit naar betaald werk!

Begin 2017 gaat NLG een derde ontwikkelingsfase in door de overname van een deel van de groenvoorziening van WAA groep n.v. 13 medewerkers van WAA groep krijgen hierdoor een volwaardige baan bij Noord Limburgs Groen. Vanuit onze nieuwe locatie in Blerick kunnen we onze ambities als zelfstandige en professionele groenvoorziener verder uitbouwen. De samenwerking met onze partners blijft uiteraard van kracht. Door deze krachtenbundeling kunnen we onze klanten met alle vragen en wensen in de groene buitenruimte van dienst zijn én bieden we een bijzondere ontwikkelingsmogelijkheid aan onze medewerkers.

Dát maakt NLG Veelzijdig en van betekenis voor klant én maatschappij!


Disclaimer