Peel en Maas gunt onderhoud aan NLG

23 september 2013

Peel en Maas besteedt als eerste gemeente in Noord-Limburg een deel van het groenonderhoud uit aan Noord-Limburgs Groen (NLG). 

Twee reguliere krachten werken samen met vier WSW’ers. Zowel gemeente, als wsw’ers als de drie hoveniersbedrijven zijn erg tevreden over de samenwerking. De vereiste kwaliteit wordt waargemaakt, bovendien blijft er tijd over voor aanvullende klussen, zoals plantsoenonderhoud in de gemeente Venlo en onderhoud op het oude Floriade-terrein.

Niet alleen gemeenten als opdrachtgever

Peel en Maas is de eerste gemeente die met Noord-Limburgs Groen in zee gaat, door een deel van het groenonderhoud in de kerkdorpen aan NLG te gunnen. De rest komt voor rekening van de eigen buitendienst, waar sinds enige tijd eveneens mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet, vooral bijstandsgerechtigden. „We hopen dat andere gemeenten volgen”, zegt Ralf Vaessen van hoveniersbedrijf Herman Vaessen. "Er lopen al gesprekken over een aantal projecten. Het hoeven overigens niet per se gemeenten te zijn waarmee we zaken doen. Ook andere partijen kunnen aankloppen.”

De WSW’ers die bij NLG aan de slag gaan, krijgen begeleiding van hun collega’s. Vaessen: “Er zijn net vier nieuwe jongens bij ons gedetacheerd. Die zijn hartstikke enthousiast. Ze zitten er in de kantine al gezellig bij. Het is voor hen toch veel meer een reguliere werkomgeving dan een sociale werkplaats. Ze horen er nu echt bij.”

Terug naar overzicht

Disclaimer